“If you educate a woman, you educate a family, a community, a nation”

Wat doen we

De cirkel moet doorbroken worden! Educatie is voor vrouwen in Oeganda geen vanzelfsprekendheid. Ouders investeren hun beperkte middelen vaker in jongens. Van de meisjes wordt verwacht dat ze in plaats van naar school te gaan in het huishouden meehelpen en op jonge leeftijd trouwen en een gezin stichten. Een gebrek aan kennis is veelal de reden waarom (alleenstaande) vrouwen financieel niet in staat zijn om in de eerste levensbehoeften van het gezin te voorzien. Als gevolg hiervan kunnen ze ook geen schoolgeld betalen voor hun kinderen en hierdoor is de cirkel weer rond. Voor een betere toekomst voor de vrouwen en hun gezin dient deze cirkel doorbroken te worden.

Hoe doen we dit? Door het delen van kennis op diverse gebieden maken we de vrouwen zelfstandig en onafhankelijk waardoor hun positie wordt verbeterd. De 2 belangrijkste onderdelen zijn: persoonlijke ontwikkeling en ondernemerschap.

Wij geloven in de kracht van kennisoverdracht en we verstrekken dan ook GEEN geld of leningen.
Ons scholingsprogramma duurt 6 maanden en bestaat uit twee peilers:

Klik hieronder op één van de peilers voor meer informatie!

‘You can’t judge a book by it’s cover’

- Prema

Wie zijn We

Waar staan we voor

Elke vrouw in Oeganda verdient een onafhankelijk en zelfvoorzienend leven!

Hoe doen we dit

Het scholen van Oegandese vrouwen in ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling zodat ze zelfstandig en (financieel) onafhankelijk kunnen worden.

Organisatie en geschiedenis

A Woman’s Worth is in 2015 opgericht door de Nederlandse Susan Geurts. Na haar eerste bezoek aan Oeganda in 2013 werd ze geraakt door het doorzettingsvermogen van de vrouwen. Nadat ze voor diverse organisaties gewerkt had, bleken haar commerciële kennis en ervaring van grote waarde te zijn. Ze besloot om haar eigen stichting te starten.

“Door het delen van kennis en ervaring kun je in Oeganda een enorme impact creëren. Veel hulp is gericht op de korte termijn terwijl er juist zo’n behoefte is aan lange termijn oplossingen”.

Susan Geurts

Voorzitter

Diana van den Hasselkamp

Secretaris

Karin Sanders - van Duimen

Penningmeester

Caroline Segers

Bestuurslid

Bart Hobo

Bestuurslid

Kenneth Agaba

Project Manager

Brenda

Office Manager

Ernest Mukasa

Trainer / Coach

Viola

Social worker

‘Learning how to save changed my whole life’

- Ven

Help mee

Om zoveel mogelijk vrouwen te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling en te scholen in ondernemerschap hebben we jouw hulp nodig!

Ben je bereid om bijvoorbeeld een dinertje met vrienden over te slaan? Want voor datzelfde bedrag kunnen wij een vrouw 6 maanden lang scholen en persoonlijk laten groeien zodat zij zelfstandig en (financieel) onafhankelijk kan worden. Zij krijgt een betere toekomst en haar kinderen ook. De cirkel wordt doorbroken!

Eenmalig:
Opties: €10 / €25 / €50 / anders

Maandelijks:
Opties: €10 / €25 / €50 / anders

  • Bedrag

  • Gegevens

Partners

Wij zijn zo blij en dankbaar voor onze sponsoren. Zij maken het mede mogelijk dat wij vrouwen kunnen leren hoe ze een beter, zelfstandig en onafhankelijk leven op kunnen bouwen.

Dankjulliewel namens de A Woman’s Worth en zeker ook namens de vrouwen!

Door krachten te bundelen met onze partners zijn wij in staat om vrouwen toegang te geven tot een beter, zelfstandig en onafhankelijk leven. Onderstaande bedrijven delen onze visie en leveren op diverse manieren een bijdrage om onze doelen te verwezenlijken.

“If you educate a woman, you educate a family, a community, a nation”